conteHome > No Sound > New Graphics Card Audio Not Working

New Graphics Card Audio Not Working

Contents

enable that if it is enabled do check for the for the latest driver update. Since I'm using an analog audio jack connected to external Logitech speakers, I need the computer's onboard audio enabled. NarcliAug 7, 2015, 12:03 PM Although I couldn't identify what was causing the issue I did eventually find a solution. Best answer UnolocogringoOct 16, 2013, 12:02 AM I assumed you were running WIN 7 so I could be wrong on those directions. http://3rdm.org/no-sound/mp4-audio-not-working-mac.php

Go into Control Panel --> Hardware and Sound --> Sound. anyone find a solution to this problem??? All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Skip navigation UploadSign inSearch Loading... What prevents a node from receiving a solved solution and claiming it as its own work?

No Sound After Installing Nvidia Graphics Card

I have a dell T5400 work station and I had to set the on-board sound device to ON through BIOS for it to work properlyafter installing a new graphics card peteramdFeb All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get When I put the Mobo CD in and install the original drivers it says that realtek is already installed yet I don't see the speakers or Realtek under Volume Control Panel? This morning when I checked the BIOS the 3rd time, I finally found an onboard sound option.

It says everything is working properly and all the drivers are up to date. Best answer WolfshadwSep 13, 2011, 11:24 PM Installation of the HD 4350 automatically updated your default audio playback device to the HDMI slot on the graphics card (it doesn't matter that Any help would be appreciated. Nvidia No Sound Sound & Audio No Sound from HDMI Port after installing ATI Radeon 5750 graphics cardAfter I installed my new graphics card physically, I switched my display to a Sony LCD TV

SteveC68Apr 1, 2016, 6:50 PM I just had this exact same problem when going from an old radeon card to a new GTX 950. I did roughly the same as you did..on a asus maxi hero viii mb...except even though I saved after clicking enable and disabled then enable again..then exiting the bios screen and.wa---la...sound Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎01-15-2013 02:21 PM Hello Elphe,Sounds like you are in the right place.Can JOHNN93Oct 15, 2013, 7:51 AM see if there is a option in the nvidia controll pannel if not unistall drivers remove grphics card re intall other graphics card .uninstall sound drivers

Please help, thank you. 8 answers Last reply May 30, 2016 Best Answer Jan 11, 2014 More about sound longer working installing graphics card Dom_79Jan 9, 2014, 5:22 AM Make sure Nvidia High Definition Audio Not Plugged In MisturEMay 10, 2016, 12:12 AM I too encountered a similar problem when I upgraded my Dell Precision T7400's 256MB NVIDIA Quadro FX570 card to an EVGA 2GB (GDDR5) GeForceGT730 card. Score a hand of Hearts iscsi Windows Server hyper-v cluster more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact Nvidia HDMI Ports0,1,2,3 are the only thing that I am seeing in volcume control panel.

No Sound After Nvidia Driver Update

kodyparkerOct 15, 2013, 7:14 PM Unolocogringo said: try this.StartControl Panel.Sounds.Here you should see all sound devices.Choose Speakers or Realtek and set it to default.The option is not found under volume control My onboard sound is enabled through BIOs and my Default device are my speakers. No Sound After Installing Nvidia Graphics Card When the graphic preference is set to PCI-E, the onboard sound disappears completely from the device manager. Nvidia High Definition Audio No Sound More resources See also My sound won't work after installing my new video card I have an acer slimline desktop.

Switching the Integrated Audio from "Auto" to "On" bypasses the whole auto-detection snafu, and will allow one's computer to boot up and detect devices plugged into its on board analog ports. More about the author I have a dell T5400 work station and I had to set the on-board sound device to ON through BIOS for it to work properly after installing a new graphics card I uninstalled AMD HD Audio completely and it has not reinstalled so far. Watch QueueQueueWatch QueueQueue Remove allDisconnect Loading... No Sound After Installing Graphics Card Windows 10

Realtek is completely gone from my control panel. Realtek or speakers should be an option . Graphic card sound problems after installed to my pc Sound gone after installing graphic card . http://3rdm.org/no-sound/mp4-audio-not-working.php UnolocogringoOct 15, 2013, 2:04 PM try this.StartControl Panel.Sounds.Here you should see all sound devices.Choose Speakers or Realtek and set it to default.The option is not found under volume control panel properties.

HP being HP I wouldn't be surprised that they have the bios set to auto disable the onboard when a sound card is installed, and the 5670 does have a sound Nvidia Hdmi Audio Not Working jenkins08Jan 9, 2014, 4:35 PM How do I do the first step? Reply 0 0 Paul_Tikkanen Provost Posts: 78,028 Member Since: ‎07-13-2010 Message 4 of 8 (1,735 Views) Report Inappropriate Content Re: No sound after installing new graphics card, Help please!

I have a dell T5400 work station and I had to set the on-board sound device to ON through BIOS for it to work properly after installing a new graphics card

SDL web 8 Content Manager Explorer Interface shows zero publications Moving like named files into self-named directories QGIS Expression builder cannot filter Is it crazy to leave a tenured position for Show more Language: English Content location: United States Restricted Mode: Off History Help Loading... Checking for updates, allowing Windows to attempt to repair the problem, and reinstalling RealTek's audio drivers didn't remedy the lack of sound. Gtx 960 Audio Over Hdmi But the V/C HDMI is set as the default.

That should get regular sound back if the ATI set its HDMI as the playback device. Try uninstalling the Realtek drivers and then re-installing them. Showing results for  Search instead for  Do you mean  or Post new question Post new question Question Reply Topic Options Subscribe Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this news ibrarzahidMar 13, 2013, 11:07 AM www.iznk4.blogspot.comI Do It.

NanakjiOct 17, 2016, 6:46 PM I had the same problem: Real Tek Audio Drivers which come with a Gigabit MOBOInstalled brand new EVGA GTX 960 2gb with latest driversThis thread gave It is not an ideal fix to the problem but more a work around, if I find another solution I'll update the post. Should I install my old graphics card back and see if that will allow Realtek to install again. So for example, my default sound output had not switched to another device and was still set exactly as it always had been.

After installing an EVGA GeForce GT 730 card in it, I lost my sound. I checked the Device Manager and status of the 4 NVIDIA and 1 Realtek High Definition Audio are working properly. Do they affect credit score? james62755 View Public Profile Find More Posts by james62755 09 Dec 2010 #4 fireberd Windows 7/10 64 bit 7,541 posts Inverness, FL In the Playback panel, RIGHT click

kodyparkerOct 15, 2013, 2:35 PM Unolocogringo said: This panel shows all available sound devices. Since I'm using an analog audio jack connected to external Logitech speakers, I need the computer's onboard audio enabled. Best answer Dom_79Jan 11, 2014, 12:26 AM here is a link to a Tom's thread dealing with this exact issue: http://www.tomshardware.com/forum/325277-33-sound-install-graphics-cardFollow the directions of the "best answer". So it would seem that simply entering the BIOS, toggling/untoggling a sound setting, saving, exiting BIOS, and rebooting did the trick.As far as which sound setting it was exactly, my guess

Why don't I have sound after that? All is good now. There is nothing else there. Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎01-04-2013 12:09 AM Hey Paul,

My System Specs Computer type PC/Desktop System Manufacturer/Model Number Me OS Win 7 Ultimate x64 CPU FX-8350 @ 4.6 GHz so far Motherboard Asus M5A97 EVO Memory ADATA XPG V1 Series That way you have sound over hdmi on the video card. Nvidia had turned off my mobo audio card with no way provided to turn it back on, but this did the trick gweemposeMar 29, 2016, 11:20 PM mesaritism said: For anyone Options Mark as New Bookmark Subscribe Subscribe to RSS Feed Highlight Print Email to a Friend Report Inappropriate Content ‎01-04-2013 11:32 AM Yes I did save the setting when i exited.

Problem solved.

nt